Wednesday, 27 February 2013

SKUAD KEMBARA TUKAR mendapat sambutan hebat pada hari pertama, kedua dan ketiga .

Selepas menjelajah Parlimen Kota Bharu dan Parlimen Kubang Kerian pada hari pertama serta Parlimen Pengkalan Chepa dan Parlimen Bachok pada hari kedua, SKT2013 meneruskan kembara pada hari ketiga dengan menjelajah Parlimen Ketereh dan Parlimen Pasir Puteh.

Parlimen Ketereh dan Parlimen Pasir Puteh dijangka berkemungkinan besar akan kembali ke tangan BN pada PRU13 nanti. Kehadiran SKT2013 ke dua parlimen tersebut pastinya menyemarakkan lagi gelombang merah di sana.

SKT2013 sekali lagi bermula di perkarangan bangunan UMNO Negeri Kelantan dan kemudiannya bergerak ke DUN Kadok, DUN Kok Lanas dan DUN Melor. Jalan-jalan yang dilalui adalah Perol, Nilam Puri, Buloh Poh, Pak Badol dan Bukit Abal.

Pada waktu petang, SKT2013 menjelajah Parlimen Pasir Puteh yang meliputi DUN Selising, DUN Limbongan, DUN Semerak dan DUN Gaal. Jalan yang dilalui pula adalah jalan Kota Bharu-Pasir Puteh, Jalan Semerak, Tok Bali, Banggol Petai dan jalan lama ke Machang-Jalan Banggol Judah.Walaupun hujan kesejukan dan jalan basah dapat diubati dengan semangat TUKAR!

Tahniah belako!

Catatan lain